- Home


Air Conditioners | Dehumidifiers | Dishwashers | Disposals | Dryers | Freezers | Humidifiers | Ice Makers | Microwave Ovens | Ovens, Ranges, Stoves | Refrigerators | Trash Compactors | Washers | Water Filters

FAQs | Contact | Apprenticeship | Parts | Model Number Help | Newsletter | Beer
- > Do-It-Yourself Appliance Repair Help > The Kitchen Appliance Repair Forum > Whirlpool Electric Built-In Oven - No Heat after self clean

Find Appliance Parts & Diagrams Here
Enter a model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description.

365-day return policy on all parts ordered through this site!


 Moderated by: BrntToast, RegUS_PatOff, appl.tech.29501 Search Our Sites for More Info!
New Topic Printer Friendly
Whirlpool Electric Built-In Oven - No Heat after self clean  Rate Topic 
AuthorPost
You have chosen to ignore Crusty. click Here to view this post

 Posted: Wed Dec 21st, 2005 01:24 am
   
2nd Post
Crusty
Grasshopper
 

Joined: Tue Dec 20th, 2005
Location:  
Posts: 1
Flavorite Brew: 
Status: 
Offline
I have a Whirlpool Electric Built-In Oven (model RBS305PD86).  After an auto selfcleaning, the elements will not heat up.  All of the electronics thinks its cooking.  The preheat timer comes on, the blower comes on, but no heat (bake or broil).  The continuity in the elements checks good, but the there is no voltage coming out of the wires that attach to the elements.  Suggestion?

Christmas is just a few days away and we've got lots of cooking to do.  Thanks for your help!

Back To Top  

 Posted: Wed Dec 21st, 2005 01:34 am
   
3rd Post
Pegi
Fellow, Academy of Sublime Masters of Appliantology


Joined: Tue May 3rd, 2005
Location: Wichita Falls, Texas USA
Posts: 13120
Flavorite Brew: Sweet Iced Tea
Status: 
Offline
Believe you might find a blown fuse in the rear of the unit....



____________________
To ask a question, use our new forums==> http://appliantology.org

365-Day No-Hassle Return Policy at RepairClinic!
Back To Top    

 Posted: Wed Dec 21st, 2005 02:23 am
   
4th Post
Ron



Joined: Sun Apr 3rd, 2005
Location:  
Posts: 368
Flavorite Brew: railroad gin
Status: 
Offline
Crusty,  on the rear of the oven,  behind the panel you have a tco  (thermal fuse) this is probably your problem.  You did not mention any error codes,  so this would be my bet...Ron

Back To Top  

You have chosen to ignore cp. click Here to view this post

Current time is 02:23 am Tell a friend about this page... all your other friends are doing it!  
- > Do-It-Yourself Appliance Repair Help > The Kitchen Appliance Repair Forum > Whirlpool Electric Built-In Oven - No Heat after self clean Top



Find Appliance Parts & Diagrams Here
Enter a model number, part number, type of appliance, brand, or even a part description.

365-day return policy on all parts ordered through this site!

FAQs | Contact | Apprenticeship | Parts | Model Number Help | Newsletter | Beer

Your Sometimes-Lucid Host:
- Home
"If I can't help you fix your appliance and make you 100% satisfied, I will come to your home and slice open my belly, spilling my steaming entrails onto your floor."


UltraBB 1.17 Copyright © 2007-2008 Data 1 Systems
Page processed in 0.1839 seconds (61% database + 39% PHP). 28 queries executed.

Web Analytics